Astrologie correctie geboortetijd
Horoscopen voor 1.30

Horoscopen helder en to the point: AstroBoot. Astrologie kritisch bekeken
Astrologen beweren dat ze zonder exacte geboortetijd geen horoscoop kunnen maken. Vervolgens publiceren ze uitgebreide horoscoopinterpretatatie sen duidingen van hiorioscopen waarvan de geboortetijd niet bekend is. Zo zijn onze manieren.
Astrology a critical review with practical implications

artikelen over Astrology en horoscopen Wil je als eerste weten welke nieuwe artikelen er zijn op astroboot, click dan hier

De correctie geboortetijd in de astrologie?

Astrologen willen een exacte geboortetijd, tot op de seconde. Om die exactheid te krijgen moeten alle bekende geboortetijden volgens veel astrologen bijgewerkt, gecorrigeerd worden. Daartoe wordt een zogenoemde geboortetijd-correctie uitgevoerd. Aan de hand van een aantal data uit het leven van de geborene wordt bepaald welke geboortetijd de juiste moet zijn.

Het gaat dan om data waarop concrete en cruciale veranderingen in iemands leven hebben plaatsgevonden. Hoe groter de impact van de gebeurtenis, hoe belangrijker de datum ervan volgens deze techniek.

Men vraagt daarom om data van gebeurtenissen in de familie- en relatiesfeer, geboorte van broertjes of zusjes, scheiding, overlijden van belangrijke familieleden, begin en einde van relaties, huwelijk, geboorte en lot van kinderen; belangrijke verhuizingen, grote reizen; data van toevallig geluk of ongeluk, verblijf in ziekenhuizen, ziektes van belang; data van succes of mislukking in carrière, belangrijke opdrachten, prijzen en onderscheidingen.

Wat levert de correctie op?

Ik ken een astroloog die jarenlang alle gebeurtenissen uit het leven an Marco van Basten noteerde en zo zijn geboortetijd tot op de honderdste seconde kon "corrigeren". Met deze juiste horoscoop in handen voorspelde hij dat Nederland in Oostenrijk de finale zou spelen van het europees kampioenschap in 2008. We weten allemaal hoe het ging met deze exacte geboortevoorspelling.

Is dit een uitzondering?. John Addey schreef het volgende: "After many years as an astrologer I have yet to find a man whose chart was rectified to the same Ascendant by any two good astrologers, whilst I have known some who have had their charts rectified to a different Ascendant by a dozen leading practioners. " En Feldman schrijft kort en krachtig "It is obvious that astrology has not put forth precise factors by which data be obtained for rectification purposes".

Voorbeelden
 1. Voor Indira Gandhi worden na correctie de volgende tijden opgegeven 22:53u; 23:07u; 23:08 u;23:13 en 23:14. Een tijdspanne van 21 minuten, waar toch de seconde zelfs van belang is.
 2. Page "corrigeerde" de geboortetijd van Koningin Elzabeth II tot 01:13 GMT. De koningin werd echter door een keizersnee geboren op een genoteerde tijd van 01:40 met de mogelijkheid dat het 27 minuten eerder was. Hier wordt heel duidelijk wat die zogenaamde "corectie" nu eigenljk inhoudt. Een koninklijke geboorte wordt toch echt genoteerd.
 3. Een van de vele bewijzen van het dubieuze karakter van "corrigeren" is de strijd om de geboortetijd van Churchill en die van Amerika. De geboortetijd van Churchill werd pas na zijn dood gepubliceerd. Addey vond dat "No-one to our knowledge drew the correct conclusion as to the Ascendant degree, or, .. the Ascendant sign." Een medium beweerde dat Churchill was geboren om 2:03. De genoteerde tijd luidde echter 1:30.

  < Add to Google Voeg AstroBoot toe aan je Google Startpagina en krijg zo steeds het laatste nieuws

  Conclusie Geboortetijden corrigeren is een leuke bezigheid voor hobbyisten. Het levert nooit correcte resultaten op. Het ligt dus eerder voor de hand dat astrologen al die persoonlijke gegevens willen vernemen om op die manier de info te hebben die ze in hun horoscoopuitwerking moeten "voorspellen"  AstroBoot en Geboortetijd

  Op deze site ligt de sterkste nadruk op twee inhouden:

  1. karakterkunde of psychologische astrologie
  2. levenskunst of esoterische astrologie
  Aan de interpretaties van AstroBoot ligt een andere meer wetenschappelijk gedefinieerd begrip van de astrologische interpretatie ten grondslag. Daarbij is rekening gehouden met het feit dat de geboortetijd nooit correct is.

  wat is astrologie, wat zijn horoscopen, lees hier verder © Dr Martin Boot, 2001 Astrology
  1. zelfkennis
  2. zelfontplooiing
  Zelfkennis via online horoscoop interpretaties

  Een eerste, maar al vergaande stap naar zelfkennis kun je zetten voor een gering bedrag als je de volgende informatie over jezelf opvraagt via het overzicht links bij de horsocopen van 1.30.

  1. Je chinese karakterhoroscoop: een complete karakterhoroscoop met voorspelling voor het lopende jaar
  2. Je complete astrologische geboortehoroscoop
  3. Je naamhoroscoop
  4. Je complete numeroscoop
  Met deze 4 horoscoop uitwerkingen kun je een flinke tijd toe en in plaats van honderden Euros, kosten ze je slechts € 5.20 in totaal.

Valid XHTML 1.0 Strict