Radix van Koen van de Moortel: Astrologie software

voor een wetenschappelijke basis onder de astrologische praktijk

 
image

Serieuze Astrologie

.

Hoe zit het met de serieuze benadering van astrologie? Prof Hans Eysenck beschreef de houding van de zogenaamde critici over astrologie: "Ik heb mijn mening gevormd, kom me nu niet lastig vallen met feiten."

Deze houding delen de would be critici met de gemiddelde beroepsastroloog. In astrologenkring is iedere kritische opmerking over de uitspraken van astrologen streng verboden. Hoe anders is het programma Radix! Hoe anders is de benadering van Koen van de Moortel. En wat meer is: hij heeft ook een astrologie programma gemaakt waarmee nu eens echt onderzoek kan worden gedaan naar de inhoud van horoscoop standen. Naar de zin van horoscoop interpretaties of duidingen.

Ik gebruik voor mijn astrologische studies momenteel 5 computergramma's. Zo hebben allemaal hun voordelen, maar 2 zaken ontbraken altijd.
 1. De mogelijkheid om snel nieuwe interpretaties aan te brengen
 2. De mogelijkheid om nieuwe interpretaties behoorlijk te testen
Voor mij is dat een handicap omdat ik steeds mijn interpretaties verfijn en uitbreid aan de hand van de gesprekken die ik voer in mijn therapeutische praktijk. Inmiddels heb ik materiaal van zo'n 5000 horoscopen. Dat heeft niet alleen details veranderd in de duiding, maar ook een serie nieuwe technieken opgeleverd om een horoscoop aan te pakken. 

Radix5

De informatie die we hier geven vind je nergens anders.
 
image

Voor mij is dat een handicap omdat ik steeds mijn interpretaties verfijn en uitbreid aan de hand van de gesprekken die ik voer in mijn therapeutische praktijk. Inmiddels heb ik materiaal van zo'n 5000 horoscopen. Dat heeft niet alleen details veranderd in de duiding, maar ook een serie nieuwe technieken opgeleverd om een horoscoop aan te pakken.

De astrologie software van Koen van de Moortel maakt het mogelijk om deze nieuwe technieken te formaliseren en te programmeren. Zo kan getest worden of ze althans qua logica goed in elkaar zitten.

Daarnaast geeft de auteur als wiskundige een heldere inleiding in hoe statistisch onder zoek gedaan moet worden en bovendien krijgt de gebruiker van het programma alle noodzakelijke instrumenten daarvoor op een dienblad aangereikt. Fantastisch.

Astrologische berekeningen

Transits, primaire directies, secundaire directies. Solaar en Lunaar horoscoop. In de begeleiding schrijft Koen van de Moortel: Progressies en directies zijn technieken zonder enige zinnige logische basis! Af te raden dus! Dat is voor hem geen reden om ze dan maar niet aan te bieden.

Een dergelijke opstelling bevalt me zeer.

Naast de radix, kan de gebruiker ook alle andere bekende horoscopen berekenen: synastrie, composiet. Het beste vat ik alle mogelijkheden samen door het openingscherm van het programma te laten zien.

Wat mij enorm bevalt is de overzichtelijkheid van het openingsscherm. Niemand hoeft hier lang te zoeken. Alle mogelijkheden en dat zijn er nogal wat, staan in een oog-opslag voor je. Dat alleen al maakt het programma bijzonder. Geen urelang gezoek en pas na jaren gebruik erachter komen dat die of die mogelijkheid er ook nog in zat.

Demo zie hier

Overzicht resultaten serieus onderzoek
In het programma kan de gebruiker ook alle resulaten opvragen die geoogst werden door het onderzoek van
 1. Gauquelin
 2. Dr Beverly Steffer
 3. Prof Alan Smithers
 4. Drs P Kop
 5. Lee Romanov
 6. Wim Thienpont
 7. H von Kloekler
 8. Dr Suzel Fuzeau Braesch en Dr Herve Delboy
 9. Jos Verhulst
Voor iedereen

Doogaans is een astrologie programma met zoveel mogelijkheden niet geschikt voor een naieve of beginnende gebruiker. Bij RADIX is dat niet het geval. Het programma is geschikt en handig voor toepassing en gebruik op ieder niveau. Ook de beginner kan direct aan de slag en eigen observaties aanbrengen in het programma.

Radix geeft de seieuze beoefening van de Astrologie een enorme impuls Ik ben blij dat ik het ontdekt heb.astrologie

Wil je in een snel overzicht over jezelf vraag dan de volgende informatie over jezelf op
 1. Temperamentenleer
 2. Astrologie als Gids
 
 
 
image

Meer weten: kijk hier eens.